اطریش از کشورهای مهم اروپا است. گرچه این کشور وسعت زیادی ندارد، اما از اقتصاد و فرهنگ قدرتمندی برخوردار است. اطریشیها از اقوام ژرمن هستند و به همین دلیل زبان رسمی آنها آلمانی است. اگر قصد سفر به این کشور را دارید حتما باید با زبان آلمانی آشنا باشید. دارالترجمه آلمانی کتیبه با ترجمه مدارک به زبان آلمانی در این مسیر همراه شما خواهد بود. راههای گوناگونی برای اقامت در اتریش وجود دارد که در این مقاله سعی بر این داریم تا به اختصار درباره آنها صحبت کنیم. امیدواریم آنچه در ادامه میآید برای شما مفید باشد
اقامت در اتریش از طریق تولد فرزند:
ثبت تولد: رایگان
صدور گواهی تولد: رایگان
صدور اولین اثبات شهروندی: رایگان
اگر پدر و مادر یک تابعیت خارجی داشته باشند بایدگذرنامه یا گواهینامه از تابعیت خود ارائه دهند.
صدور شناسنامه در دو سال اول بعد از تولد رایگان است. تحویل شناسنامه از طریق پست صورت میگیرد که رایگان نیست.
ارائه گواهی ازدواج پدر و مادر فرزند متولد شده و تابعیت پدر و مادر کودک باید اثبات شود.
خود ارائه دهند. اگر پدر و مادر یک تابعیت خارجی داشته باشند بایدگذرنامه یا گواهینامه از تابعیت
اثبات تایید مادر کودک اگر محل اقامت خود در خارج از کشوردر صورت امکان، حکم طلاق یا حاکم با تایید اثر حقوقی طلاق (صادر شده توسط دادگاه طلاق) و یا گواهی ازدواج از آخرین ازدواج خود را و گواهی فوت شوهر مرحوم خود رادر صورت امکان، ارائه شود.اسناد باید در ی که در آلمان باید در نسخه ی اصلی خود را همراه با ترجمه گواهی مبدا اتریش ارسال شود اگر سند انگلیسی باشد باید به همراه سند ترجمه آلمانی ارائه شود، ترجمه ممکن است تنها توسط یک مترجم قسم خورده و گواهی در اتریش انجام شود. کودک فرزند متولد شده از دو پدر و مادر اتریشی یک شهروند اتریشی محسوب میشود. اگر سن کودک بیشتر از ۱۴ است باشد در آن زمان رضایت کودک مورد نیاز است تابعیت به عنوان یک شهروند اتریش بودنی پس از ۱۰ سال اقامت مداوم در اتریش امکان پذیر است.
اقامت در اتریش از طریق ازدواج
طبق قوانین بینالملل، پس از ازدواج یک زوج، درصورتیکه یکی از آنها تابعیت کشور متفاوتی را داشته باشد، میتواند برای اخذ تابعیت کشور همسر خود، اقدام نماید. اطریش نیز دارای چندین قاعدهایست. اگر فردی قصد اخذ اقامت یا مهاجرت به اتریش از طریق ازدواج را داشته باشد، میتواند پس از ازدواج و ارائه درخواست مرتبط
و گذشت مدت زمان معین، اقامت را دریافت نموده و دارای تابعیت اتریش شود. برای اخذ این نوع اقامت یکی از طرفین باید دارای تابعیت اطریش باشد. هر دو طرف نیز باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشند. پس از گذشت ۶ سال از اقامت موقت، زوجین میتوانند برای دریافت اقامت دائم اقدام کنند.
در ویزای ازدواج شخص متقاضی باید شخص متقاضی، بعد از ازدواج، سند ازدواج و مدارک هویتی و مدارک مورد نیاز در سفارت اتریش را به اداره مهاجرت ارائه دهد. ویزای نامزدی تفاوتهایی با ویزای ازدواج دارد آن هم اینکه شانس کمتری نسبت به ویزای ازدواج دارد، چرا که دارای سند معتبر و رسمی نیست. برای اثبات رابطه باید به سفارت مدارک مختلفی ارائه شود از جمله: عکسهای دونفره، اساماسهایی که بین آنها رد وبدل میشود و ….
ازدواج های مدنی در اتریش به صورت قانونی است. بر طبق ماده ۹۷۰ قانون مدنی، ایرانیان مقیم خارج از کشور برای ازدواج موظف هستند نزد کنسولگریهای ایران حاضر شوند تا در کنسولگری ازدواج آنها به ثبت برسد. بسیاری از افراد ممکن است با یک تبعه خارجه اعم از زوج و زوجه ازدواج کنند، شرایطی که دولت اتریش برای این افراد مشخص مینماید برای ثبت ازدواج لازملاجرا و ضروری است.
اقامت در اتریش از طریق پناهندگی
یکی از راه های اقامت در اتریش، مهاجرت از طریق پناهندگی است. این نوع در هر کشوری سخت و مشکل است. اقامت در کمپ و اقامت در پانسیونهای دورافتاده در اطراف اتریش بسیار مشکل است و شخص پناهنده باید خود را برای یک زندگی سخت آماده نمایید. مدت زمان جوابگرفتن بستگی به ارائه کیس شخص متقاضی دارد. بعضیها چندین سال باید صبر کنند. در این مدت زیر نظر دولت اتریش مکانی برای خواب و غذایی برای خوردن فراهم میشود. شخص پناهنده اجازه کار در کشور اتریش را ندارد. برای افرادی که از طریق پناهندگی اقدام کردهاند برای اخذ تابعیت مدت ۶ سال زندگی در اتریش الزامی است
اقامت در اتریش از طریق ثبت شرکت
شرکت با مسئولیت محدود معمولترین نوع ثبت شرکت در اتریش است. ثبت شرکت در اتریش با هماهنگی وزارت بازرگانی و وزارت امور خارجه صورت میگیرد. انواع مختلف شرکتها را میتوان در اتریش به ثبت رساند. این شرکتها در سطح مسئولیت و میزان و نحوهی پرداخت مالیات با یکدیگر متفاوت هستند. تاییدیه و موافقت دولت اتریش و اجازه فعالیت تجاری برای متقاضی الزامی است. بعد از ارائه فعالیت تجاری، فرد متقاضی و خانواده شخص متقاضی حق تقاضای اقامت دائم در اتریش پیدا خواهند کرد.
انواع مختلف شرکت در اتریش
– شرکت با مسئولیت محدود
– شرکت سهامی خاص
– تشکیلات شرکتی مطابق با قوانین اتحادیه اروپا
مدارک اسناد مورد نیاز ثبت شرکت در اتریش :
– نام شرکت
– پر کردن فرم ثبت شرکت در اتریش
– اسکن پاسپورت سهامداران و مدیرعامل
– طرح توجیهی اقتصادی
– سند مالکیت و پرینت حساب بانکی شخص متقاضی
– کپی از آخرین مدرک تحصیلی
– وکالتنامه که باید توسط موکل امضا شود
اقامت در اتریش از طریق کار
یکی از راههای اقامت در اتریش، اقامت از طریق کار است. از ۲۰۱۱ سال برای مهاجرانی که از کشورهای غیر از اتحادیه اروپا که به منظور کار به اطریش مهاجرت میکنند، کارت قرمز یا سفید صادر میشود. ویزای کار در کشور اتریش دارای سیستم امتیازیبندی مطابق با قوانین اروپا است. مهاجران تحصیل کرده با تخصصهای ویژه دارای توانایی بالقوه میتوانند حتی بدون داشتن پیشنهاد کار، برای مدت شش ماه در اتریش اقامت داشته باشند. برای متقاضیانی که از نظر تحصیلات، تخصص ، تجربه کاری، آشنایی به زبان، سن و یا تحصیلات در اتریش از ۱۰۰امتیاز، حداقل ۷۰ امتیاز کسب نمایند، میتوانند ویزای کاریابی اخذ نمایند.
امتیازبندی ویزای کار در اتریش
امتیاز تحصیل حداکثر ۴۰
ارائه مدرک تحصیلی لیسانس و فوق لیسانس: ۲۰-امتیاز
رشتهای فنی، کامپیوتر و زیرمجموعه رشتههای علوم طبیعی ۳۰ امتیاز
مقطع دکترا ۴۰ امتیاز
حقوق بالا در سال: ۲۰ امتیاز
انجام کارهای تحقیقاتی: ۲۰ امتیاز
اخذ لوح تقدیر یا ثبت اختراع: ۲۰ امتیاز
وضعیت شغل حداکثر ۲۰ امتیاز
سابقه کارهای مدیریتی: ۲ امتیاز به ازای هر سال
سابقهی کاری ۶ ماه در اتریش: ۱۰ امتیاز
وضعیت مدرک زبان حداکثر ۱۰ امتیاز
مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی : ۵-۱۰ امتیاز (بستگی به مقطع دارد)
IELTS,A1,A2,Ba,B2,C1,C2
سن تا ۳۵ سال ۲۰ امتیاز و تا ۴۰ سال ۱۵ امتیاز و تا ۴۵ سال ۱۰ امتیاز دارد
داشتن مدرک تحصیلی لیسانس یا فوقلیسانس از دانشگاههای اتریش: ۱۰ امتیاز
پروسه زمانی تحویل مدارک به سفارت اتریش بدون نواقصی مدارک تا اخذ ویزا ۲ – ۴ ماه میباشد
اقامت در اتریش از طریق تحصیل
یکی از راه های اقامت در اتریش، اقامت از طریق تحصیل میباشد. از سال ۱۹۹۴ میلادی بیش از ۴۰ مدرسه عالی فنی مجوز تاسیس گرفتهاند که در رشتههای متفاوت دورههای چهار ساله برگزار میکنند.در پایان دورهی چهار ساله دانشجو باید به مدت شش ماه تا یک سال را در مراکز گوناگون، به کارآموزی بپردازد. مهلت تقاضانامه تحصیلی در دانشگاههای اتریش برای ترم زمستان اول سپتامبر و برای ترم تابستانی اول فوریه است و تمامی مدارک مورد نیاز باید در این تاریخ به دانشگاه در اتریش ارسال شود. شرایط ورود به مدارس عالی فنی، همان شرایط ورود به دانشگاهها است. زمانی که تعداد متقاضیان بیشتر از ظرفیت دانشگاهها باشد، امتحان ورودی برگزار میشود.
اشخاصی که در حال حاضر مشغول به تحصیل در دانشگاههای آزاد و سراسری هستند میتوانند برای تحصیل در دانشگاه اتریش انتقالی از دانشگاه خود به یکی از دانشگاههای در کشور اتریش اقدام نمایند. اگر شخصی دیپلمه باشد، یعنی ۱۲ سال تحصیل کرده باشند نمیتواند مستقیما برای دانشگاههای اتریش اقدام کند باید قبولی در کنکور دانشگاه را دارا باشد تا بتواند برای تحصیل در دانشگاه اقدام نماید. کالج در اتریش دو ترم است و کالجها به زبان آلمانی تدریس میکنند. تحصیل در اتریش نیاز به ارئه مدرک زبان المانی ندارد. هزینه تحصیل در اتریش برای دانشجویان بینالمللی بسیار پایین کمهزینه است. بیمه دانشجویی در اتریش در ماه ۵۰ یورو مشخص شده است که بطور خودکار از حساب بانکی شخص دانشجو برداشت میشود. داشتن بیمه برای دانشجویان در دانشگاه اتریش الزامی است. تمکن مالی دانشجو باید ۱۰۰۰۰ یورو باشد. هزینه زندگی در اتریش بستگی به سبک زندگی افراد متغیر است .مجموع هزینهها، برای زندگی در اتریش بطور معمول ماهیانه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ یورو است. شهریه هر ترم در دانشگاه های اتریش ۳۸۰ یورو است. در دانشگاههای اتریش شروع ترم اول (زمستان) ابتدای ماه اکتبر و شروع ترم دوم (تابستان) ابتدای ماه مارچ و پایان آن اواخر ژوئن است.