

نوتلا امروز یکی از محبوبترین و معروفترین خوراکیهای جهان است؛ برندی ایتالیایی که در سالهای جنگ جهانی دوم عرضه شد و چنان مورد استقبال قرار گرفت که به تمام دنیا صادر گشت. امروز نوتلا در ۷۵ کشور نمایندگی دارد. با دارالترجمه ایتالیایی کتیبه همراه شوید تا نگاهی به این شکلات خوشمزه بیاندازیم
کاکائو، فندق، ناپلئون
شاید عجیب به نظر برسد، اما داستان نوتلا از ناپلئون آغاز میشود. دوران زمامداری ناپلئون همراه بود با کشورگشایی به سرتاسر اروپا. این فرمانده قدرتمند، رویای حاکمیت بر کل جهان را داشت. وی از سال ۱۸۰۶ جنگهایی را برای فتح کشورهای اروپایی به راه انداخت که به «جنگهای ناپلئونی» مشهورند. در نتیجه این جنگها، تجارت مختل شد. به ویژه اینکه محاصره از تاکتیکهای مهم نیروهای فرانسوی بود و آنها برای ماهها و سالها دشمنان خود را در خانههای خود محصور میکردند تا تن به تسلیمشدن بدهند.
همین امر باعث شد تا ناحیه پیمونت در ایتالیا که در آن زمان مرغوبترین شکلاتهای جهان را عرضه میکرد، با مشکل مواد اولیه روبهرو شود. در نتیجه شکلات کمیاب شد. این ماده مغذی، نقش مهمی در اروپای قرن نوزدهم ایفا میکرد و تقاضا همیشه برای آن زیاد بود. ایتالیاییها اما تسلیم نشدند و با خلاقیت خود شکلات را با فندق ترکیب کردند. فندق که در آن ناحیه زیاد بود، باعث شد که مشکل کمبود کاکائو حل شود. اما با پایان جنگ بار دیگر تولید و عرضه کاکائو به روال سابق خود بازگشت و این ترکیب جادویی به فراموشی سپرده شد.
بازگشت شکوهمند نوتلا
تاریخ اما بار دیگر تکرار شد. این بار یک نفر از آلمان اراده به فتح جهان داشت. با جنگهایی که هیتلر در اروپا آغاز کرد، بار دیگر عرضه کاکائو و شکلات با چالشی جدی مواجه شد. کار به جایی رسید که دیگر این ماده مغذی پیدا نمیشد.
در همین دوران بود که آشپزی ایتالیایی، ترکیب فندق و کاکائو را از دل تاریخ بیرون کشید و آن را زنده کرد. پیترو فررو Pietro Ferrero که ساکن پیمونت بود، این ترکیب جادویی را میشناخت. وی شکلاتی درست کرد که پایه اصلی آن فندق بود و مقداری نیز کاکائو در بر داشت. فررو نام این محصول را پاستا جاندویا (Pasta Gianduja) گذاشت؛ عبارتی که در زمان ناپلئون نیز به کار برده شد. قوام و غلضت بالای پاستا جاندویا باعث شد به راحتی قابل برش باشد. همین عامل دلیلی بر این شد که وی این ماده را بین فویل آلومینیومی بپیچد و در خیابان توزیع کند.
چند سال بعد، فررو به فکر تجاریسازی محصولش افتاد. او غلظت آن را نیز کاهش داد که راحتتر بتوان را بر روی نان مالید و به عنوان یک صبحانه کامل نوش جان کرد. تلاشهای فررو نتیجه داد و در سال ۱۹۶۴ رسما برند نوتلا متولد شد.
امروز در کمتر از هر سه ثانیه، یک شیشه نوتلا در جهان به فروش میرسد. ۵ فوریه هر سال را روز نوتلا میدانند و عاشقان این برند تا میتوانند از خوردن آن در این روز لذت میبرند. جالب است بدانید که نوتلا صاحب یک رکورد جهانی است. بزرگترین وعده صبحانه جهان در سالگرد ۴۰ سالگی این علامت تجاری رقم خورده است. ۲۷ هزار و ۸۵۴ نفر در شهر گِلزِنکیرشِن (Gelsenkirchen) آلمان گرد هم آمدند تا از خوردن یک لقمه ۱۲۰ متری نوتلا کیف کنند.